Brahms Brahms en nog eens Brahms

Listen

Be the first to add a recording or video.

St. Aegtenkapel, Amersfoort

Saturday, 6 Oct 2012, 8:15PM

Ticket info

Zaterdag 6 oktober 2012, 20.15 uur
St. Aegtenkapel, ’t Zand 37, Amersfoort

Brahms, Brahms en nog eens Brahms
Koor van het Nieuw Bach Ensemble onder leiding van gastdirigent Rob Vermeulen.

Johannes Brahms, Geestelijke en wereldlijke muziek van Brahms

Entreeprijzen:
Losse kaarten € 20,-;
CJP/pas 65: € 15,-;
Bezoekers onder 18 jaar: € 10,-

Bestellen van kaarten:
• via de website www.nieuwbachensemble.nl of
• per e-mail: kaartverkoop@nieuwbachensemble.nl
• bij Van Hooren & Van Hees Muziek, Zuidsingel 8a te Amersfoort
• of via de website van De Flint: www.deflint.nl

Meer informatie nodig: zie www.nieuwbachensemble.nl of mail naar info@nieuwbachensemble.nl
Opname van a capella concert NwBE december 2010 in de St. Aegtenkapel te Amersfoort
www.youtube.com/watch?v=xVT6NrQ4yiQ

Performers

Het Nieuw Bach Ensemble o.l.v. gastdirigent Rob Vermeulen

Programme

BRAHMS, BRAHMS EN NOG EENS BRAHMS
NIEUW BACH ENSEMBLE O.L.V. GASTDIRIGENT ROB VERMEULEN

Johannes Brahms (1833-1897) is de romantische melancholicus bij uitstek, maar maakte ook uitstapjes naar belendende gemoedstoestanden - soms nog donkerder, soms ook oplichtend als een smeulend vuur. Brahms kende zijn klassiekers en had een mateloze bewondering voor Johann Sebastian Bach. Vanuit die fascinatie schreef hij prachtige werken voor koor, vaak a capella, soms met piano of groot orkest, zoals het beroemde Deutsches Requiem. In dit programma brengt het NwBE de kleinkunst van Brahms tot leven, de mooiste en intiemste stukken voor stemmen in de meest uiteenlopende variaties, van vierstemmig enkelkoor tot dubbelkoor. Flamboyante romantiek, vurig, warm en recht uit zijn romantische ziel.

Het concert vindt plaats in de sfeervolle St. Aegtenkapel, één van de oudste monumenten van Amersfoort, met zijn prachtige akoestiek voor kleinschalige concerten.
Wegens persoonlijke omstandigheden zal Krijn Koetsveld dit concert niet dirigeren. Rob Vermeulen is gevraagd als gastdirigent voor dit Brahms-project. Rob Vermeulen is vertrouwd met het repertoire van Brahms, dirigeert diverse kamerkoren en is docent koordirectie aan het ArtEZ in Arnhem en het Utrechts Conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

HET NWBE
Het Nieuw Bach Ensemble, NwBE, onder de artistieke leiding van dirigent Krijn Koetsveld, werd in 2010 opgericht met de ambitie om op een hoog niveau muziek te maken en tegelijk nieuwe elementen aan de programmering toe te voegen. De kern van het repertoire is muziek van 1600 tot 1800 ('rondom Bach'), maar ook oudere en nieuwere perioden krijgen volop aandacht: van de middeleeuwen en de renaissance tot de klassieke periode, de romantiek en de tijd van nu.
Het NwBE brengt 'geliefde' werken, maar ook minder bekend of direct toegankelijk repertoire. Uitgangspunt is dat elk concert een bijzondere belevenis voor de bezoekers moet zijn.

Address

St Aegtenkapel, ’t Zand 37, Amersfoort